Sedan 1973

Stål och mineralull

I det enkla vilar det genialiska och egentligen är det rätt enkelt. Det handlar om stål och mineralull. Tillsammans skapar de paneler med idealiska egenskaper.

Historia

När Isolamin grundades i norra Sverige 1973 tillverkades de första panelerna av tunna galvaniserade stålplåtar, limmade på en kärna av tvärställd mineralull. De brandsäkra, bullerdämpande och självbärande sandwichelementen hittade snabbt sin målgrupp hos redare och varv över hela världen.

Produkter

Produkterna består av vägg-, tak- och golvelement inklusive profiler i system som ingår i sandwichkonstruktioner. Elementen monteras ihop med ett skarvsystem som ger stora fördelar som stabilitet, flexibilitet och utbytbarhet.

Miljö och hållbarhet

Vi arbetar för en högre produktivitet och mindre energiförbrukning per producerad enhet. Vi värderar det vi gör utifrån dess miljöpåverkan.

Modulmontage

Service

Vi har en hög servicegrad. Manualer och instruktioner är genomarbetade och instruktiva. Leveranser av reservdelar och kompletteringar utförs effektivt. Service säljer och vi agerar utifrån detta.

Kvalitet

Certifierade mot SS-EN ISO 9001:2015. Isolamin arbetar kontinuerligt med produktutveckling. Alla produkter är certifierade av olika kvalitetsinstitut, klassningssällskap och myndigheter.

Geografi

Produktionen sker i Överkalix, 40 km söder om Polcirkeln. Försäljningskontor finns i Överkalix och i Arlandastad, Stockholm. Inom Bygg och Industri är är våra kunder främst från Skandinavien och norra Europa.

Jobba hos oss

Maila oss gärna en ansökan till info@isolamin.se 
Utannonserade tjänster finner du på vår nyhetssida, LinkedIn och Platsbanken.

Rulla till toppen